Om os

Familiejet - Naturelskere - Fællesskab

Vores Historie

Jysk Muld Kongerslev er en familieejet virksomhed placeret i smukke omgivelser nær Lille Vildmose. Virksomheden blev opstartet på grundlaget af en mere klimarigtig fremtid inden for plantebranchen. Derfor har vi investeret i et bæredygtigt produktionsanlæg, således vi i dag kan tilbyde klimavenlige produkter til private haveejere og professionelle gartnere. Vi arbejder hverdag på at blive din førende leverandør af høj kvalitets kompost og økologiske gødninger i både flydende og fast form. Vores produkter er skabt på basis af rene danske næringsstoffer med afsæt i cirkulær økonomi, fri for kemiske tilsætningsstoffer og gift, derfor kan du som forbruger trygt og med god samvittighed bruge dem i din have. Fordelen ved en dansk værdikæde er, at vi minimere transport fra udlandet, når der indbringes eksempelvis spagnum og gødninger, og at produktet bliver gennemsigtigt og let at gennemskue for dig som forbruger, da du altid ved hvor råvarerne kommer fra og hvad de er.

Hvorfor skal vi erstatte spagnum med kompost?

Det skal vi fordi, at ved forsat at støtte udvinding og brug af spagnum, er vi også med til at bidrage til den enorme C02 påvirkning der følger med. Vidste du at i 2018 udledte det samlede danske landbrugsareal 9 millioner tons CO2-ækvivalenter, hvoraf de 4.8 millions tons CO2-ækv. kommer fra vådområder som udgør 7% af det samlede landbrugsareal. Grunden til at de 7% forurener med så meget CO2, er fordi at vådområderne udgør et enormt lager af velbevarede planterester igennem tusinde år, hvis jorden drænes til fordel for udvinding af spagnum, eller jordbearbejdning og planteproduktion, vil de bevarede planterester henfalde og dermed udlede CO2 til atmosfæren. Det kan sammenlignes med udvinding af andre ressourcer som olie og gas, der også ved forbrug udleder enorme mængder CO2.

  • I 2018 er vådområder (7 % af landbrugsarealerne) i Danmark udledte omkring 4,8 millioner tons CO₂-ækv. Hvilken er lidt mere end halvdelen af de samlede CO2 emissioner relateret til dyrkning af jorden i Danmark.
  • Ved at stoppe med spagnum udvinding eller planteproduktion i vådområder, kan vi reducere drivhus gas emission
  • Genoprettelse af vådområder kan bidrage til Danmarks samlede klima og miljømål
  • At importere fra udlandet er ikke en bæredygtig løsning

Der er også mange andre interessante fordele i at stoppe brugen af vådområderne, de har nemlig en sikker og god effekt på miljøet, det giver derfor god mening at genoprette områderne til oprindelig natur, som forbedre levevilkårene for dyrelivet og sammentidligt potentielt formindsker lokal udvaskning af nitrat og fosfor. Selvfølgelig er der også en forskønnelsesværdi ved genoprettelse til oprindelig natur, som giver dig og din familie med hang til udeliv, mulighed for gode oplevelser, da der er spændende områder at udforske i det vilde. 

Så husk, når du køber hos Jysk Muld Kongerslev
 – Så støtter du noget godt.

Mød teamet

Daniel.jpg

Daniel

Servicetekniker

659db26a11c9a94372f03dee_morten-pustelnik-farve

Morten

Salgschef

Anders.jpg

Anders

Direktør